România este patria noastră şi a tuturor românilor.

     E România celor de demult şi-a celor de mai apoi
     E patria celor dispăruţi şi a celor ce va să vie.

Barbu Ştefănescu Delavrancea

Adevărata semnificaţie

 


 

Pentru nimeni nu mai înţelege nimic, sau fiecare înţelege aşa cum îi convine lui (sau celor care îl manipulează), mi-am propus încerc fac puţină ordine în „dosar”. Şi, pentru „dezordinea” respectivă (să nu se supere nimeni!) nu se poate produce decât pe un fond de ignoranţă, de incapacitate de a pune cap la cap afirmaţiile şi declaraţiile, rostite sau scrise, ale principalilor protagonişti şi, în egală măsură, pe refuzul de a gândi cu propria minte, m-am gândit adun şi să ordonez (aici refer la un „dialog” la relaţia cauză-efect, la enunţ şi replică, la acţiune şi reacţiune etc.) fragmentele cele mai definitorii, mai edificatoare sau chiar emblematice din discursurile, repet, rostite în public (cu ocazia unor forumuri oficiale, de anvergură internaţională) de către mai marii lumii. începem cu un fragment din discursul rostit de către Donald Trump, de la tribuna Adunării Generale a ONU, în septembrie 2019:

Viitorul nu aparţine globaliştilor. Viitorul aparţine patrioţilor. Viitorul aparţine naţiunilor suverane şi independente, care-şi protejează cetăţenii şi îşi respectă vecinii şi onorează diferenţele care fac fiecare ţară specială şi unică. (...) Fiecare dintre cei de aici este reprezentantul unei culturi diferite, al unei istorii bogate. Statele Unite nu vor spune cum trăiţi, cum munciţi, sau pe cine veneraţi. cerem doar să ne respectaţi în schimb suveranitatea!

La Forumul de la Davos (ianuarie 2020) Trump mai declară următoarele:

Cea mai înaltă îndatorire a unei naţiuni este către cetăţenii săi. Respectarea acestui adevăr este singura cale de a edifi încrederea în economia de piaţă. Numai atunci când guvernele îşi pun pe primul loc propriii cetăţeni vor fi oamenii pe deplin investiţi în viitorul lor naţional. (...) Nu este vremea pesimismului. Frica şi îndoiala nu constituie un bun proces de gândire. (...) Ignoraţi veşnicii profeţi ai catastrofelor şi ai prezicerilor lor apocaliptice, care sunt urmaşii prezicătorilor neghiobi de altădată. Aceşti alarmişti vor ne vadă cât o ducem de prost, însă nu vom permite acest lucru. Ei reclamă mereu acelaşi lucru: putere absolută ca domine, transforme şi controleze fiecare aspect al vieţilor noastre. Nu-i vom lăsa niciodată pe socialiştii radicali ne distrugă economia, ne ruineze ţara sau ne confişte libertatea!

Iată şi replica lui Soros (tot la Davos):

Trump este un escroc şi un narcisist. (afi          făcută într-un cerc mai restrâns! n.m.) (...) Trump a reuşit


 

supraîncălzească o economie deja plină de viaţă. O economie supraîncălzită nu poate fi menţinută prea mult timp la punctul de fierbere. (...) Dacă toate acestea s-ar fi întâmplat aproape de alegeri - şi-ar fi asigurat un nou mandat. Problema lui este alegerile sunt încă la 10 luni distanţă (repet: Forumul de la Davos se petrecea în ianuarie 2020 n.m.) şi, într-o situaţie revoluţionară (sic! n.m.), acest interval este cât o viaţă întreagă!

Ce „situaţie revoluţionară”?! Păi, o dată epidemia cu coronavirus transformată, neverosimil şi suspect de repede, în pandemie care a lovit considerabil şi SUA. În al doilea rând (consecutiv unei riposte intempestive a poliţiei care a dus la moartea unui afro-american) protestele violente, incendierile, dărâmarea statuilor şi alte „vendete” bazate pe diverse „deshumări” etc. În al treilea rând, acuzatele măsluiri ale alegerilor prezidenţiale. Şi, ca un corolar, anunţul prepararea vaccinului este în curs de finalizare, deja a doua zi după ce Biden a fost proclamat noul preşedinte.

Concluziile şi eventualele asemănări cu alte zone ale globului rămân la latitudinea cititorilor.

Eu voi rezuma la o singură apreciere: alegerile din SUA au reprezentat doar cadrul potrivit (şi pregătit) pentru confruntarea dintre globalişti (progresişti, neomarxişti, antinaţionali, atei, adepţi ai libertinajului (controlat !!!), al traiului în grup şi nu în cuplu, duşmani ai tot ce înseamnă origine, identitate, apartenenţă, patrie, patriotism, familie, etc. etc. etc.) şi antiglobalişti (conservatori, autohtonişti, tradiţionalişti, patrioţi, apărători ai familiei tradiţionale şi a moralei creştine, ai libertăţii corect înţelese, ai suveranităţii statale, ai drepturilor fundamentale ale omului etc.)

Pentru a scurta şi simplifi : de-o parte este vorba de ultima încercare de dobândire a hegemoniei mondiale, obiectiv de neconceput fără despotism şi colonialism, iar de cealaltă parte de rezistenţa celor pentru care, după o istorie cu bune şi rele, încă valorile de bază ale omenirii continuă fie drepturile fundamentale ale omului, democraţia şi statul de drept şi, pe de altă parte, credinţa în Dumnezeu şi morala creştină.

Nu s-a pierdut decât o bătălie! Lupta continuă.

 

dr. Zeno MILLEA

 

P.S.  Sursa  citatelor  sunt  site- urile Forumului respectiv. (De pildă:

https:www.weforum.org/focus/ the-great-reset).