România este patria noastră şi a tuturor românilor.

     E România celor de demult şi-a celor de mai apoi
     E patria celor dispăruţi şi a celor ce va să vie.

Barbu Ştefănescu Delavrancea

Grupul virtual Sarmizegetusa

Cine suntem noi şi ce dorim

     Scopul grupului nostru este de a face cunoscută istoria poporului român atât conaţionalilor noştri, cât şi străinilor dornici de a ne cunoaşte.

     Noi susţinem o altă teorie a formării poporului român. În site-ul nostru oferim diverse dovezi cu privire la această teorie. Considerăm poporul român continuatorul de drept al poporului geto-dac; popoarele care s-au perindat prin aceste locuri neavând o contribuţie determinantă la formarea noastră ca naţiune. Teoria romanizării nu stă în picioare în faţa argumentelor şi dovezilor ştiinţifice pe care le oferim.

     Grupul Sarmizegetusa a apărut în 1999 ca urmare a contactelor de pe Internet a unor persoane pasionate de istoria strămoşilor noştrii, dacii. Acesta a evoluat ajungând la forma pe care o are astăzi. El cuprinde persoane din diferite medii sociale şi de vârste diferite care au o pasiune şi preocupare comună: strămoşii noştrii dacii. “Grupul” oferă un cadru organizat în care se pot schimba informaţii, idei şi păreri pe această temă. El susţine originea dacică, primordială, a acestui popor.

     Cu peste 180 de membrii la această dată, grupul are un site propriu pe care sunt publicate documente despre strămoşii noştri daci. În medie grupul primeşte o cerere de aderare la două zile. Grupul are o componenţă diversă , în el fiind prezenţi studenţi, profesori, informaticieni, medici, jurişti, jurnalişti, etc.

     Grupuri zonale de membrii sunt răspândite în toate zonele ţării, cele mai importante centre fiind la Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Cluj, Braşov. Membrii grupului se întâlnesc, prezintă şi analizează informaţiile noi, obţinute din diferite surse şi discută problemele apărute în grup. Liderul grupului este cunoscut cu porecla Burebista şi locuieşte în Alba Iulia.

     Grupul deţine o adresă comună de mail prin care membrii comunică între ei. Astfel un mail trimis de un membru pe adresa comună este distribuit tuturor persoanelor din grup pe mail-urile personale ale fiecăruia. Pe această cale se comunică informaţiile noi obţinute de membrii, se discută pe teme istorice.

     Informaţiile se obţin din internet, biblioteci, anticariate, studii ale unor profesori şi ale unor colaboratori, muzee, congrese, contacte cu alte grupuri şi organizaţii care au aceleaşi obiective. Prin acest mod se pot afla informaţii deosebit de interesante şi care nu sunt cunoscute publicului larg, ci doar specialiştilor.

     Pentru a adera la grup o persoană trebuie să completeze un formular de aderare de pe site-ul grupului. Toţi membrii au o poreclă dacică sau una care nu este în contradicţie cu opiniile şi concepţiile grupului. Câteva exemple: Abaris, Altamix, Demian, Berasades, Bendis, Cotiso, Daemon, Haiducul, Diegis, Derzelas, Dracones, Incer, Kpnobatai, Solomonar, Zoltes.

     Grupul are şi un canal specializat de IRC#(dacii) unde se dezbat probleme de istorie. Pe canal, mai ales seara, după ora 22, se pot găsi membrii ce pot oferi informaţii despre strămoşii noştri sau despre grup.

     Site-ul www.sarmizegetusa.ro  are două părţi. Într-una dintre ele se regăsesc aspecte din viata grupului, iar în alta, şi cea mai voluminoasă, cuprinde baza de date despre strămoşii noştri. De asemenea, el va fi şi un portal de sit-uri despre daci. Cu timpul, grupul speră că această bază de date va fi cea mai mare de acest fel de pe internet. Ea va cuprinde documente, cărţi, fotografii, filme scurte, animaţii şi va avea în vedere istoria acestor pământuri, din cele mai vechi timpuri până la constituirea statelor feudale româneşti.

     Dacă doriţi să aflaţi mai multe, vizitaţi site-ul nostru (www.sarmizegetusa.org) şi (sau) intraţi pe canalul nostru de IRC, #dacii sau #ardeal, unde vă stăm la dispoziţie. Avem şi o adresă de mail la care vă putem răspunde: contact@sarmizegetusa.ro

Grupul Sarmizegetusa

ALBA IULIA