România este patria noastră şi a tuturor românilor.

     E România celor de demult şi-a celor de mai apoi
     E patria celor dispăruţi şi a celor ce va să vie.

Barbu Ştefănescu Delavrancea

„Fetiţa cu tricolor” continuă să primească mesaje pe adresa „Condeiului ardelean”!

 

Lecţia de patriotism a unei eleve

„Din totdeauna am fost adeptul principiului ca minorităţile din orice parte a lumii să aibă drepturi specifice etnicităţii lor, consfinţite prin legi şi constituţie, cum, la fel, minorităţile trebuie să respecte îndatoririle sociale, legile şi constituţia ţărilor în care trăiesc. Este mai bine în concordie şi înţelegere decât prin lupte şi jigniri.

O primă îndatorire a cetăţenilor unei ţări, indiferent de originea etnică, este să respecte însemnele patriei în care trăiesc, în principal drapelul. Tricolorul românesc trebuie să fie sfânt pentru toţi cetăţenii României. De aceea, nu înţelegem atacurile unor maghiari, mai ales ale cadrelor didactice şi elevilor de la Grupul Şcolar „Korosi Csama Şandor” din Covasna faţă de eleva Sabina Elena, care a purtat o bentiţă tricoloră pe cap în ziua de 15 martie a.c..

Cei care au atacat-o şi jignit-o pe eleva Sabina Elena ar trebui sancţionaţi de către organele în drept ale Statului Român.

Pe această cale, facem un apel serios către conducătorii diferitelor organizaţii maghiare din România, politice sau nu, să înceteze cu propaganda antiromânească şi cu învrăjbirea prin ură a cetăţenilor români de origine maghiară din România împotriva românilor. Cine seamănă ură şi vrajbă, suntem siguri că va culege aceleaşi sentimente.

Ne-am bucurat deosebit că mulţi tineri din Covasna şi România au arătat politicienilor români, şi în general tuturor românilor, cum trebuie să-ţi iubeşti Ţara. Din nefericire pentru Poporul Român, politicienii şi o mare parte dintre intelectualii români au şira spinării din cauciuc, iar dragostea de Ţară este ceva de care n-au auzit.

Noi, cei de azi, suntem obligaţi să învăţăm de la înaintaşii noştri: ei au crezut în ei şi au învins. Noi credem în alţii şi vom pieri fără să lăsăm vreo moştenire naţională pentru urmaşi!”

Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român,

Preşedinte, prof. univ. dr. Dumitru Acu

 

Sabina, eşti o minune

„Dragă Sabina Elena, eşti o minune trimisă de bunul Dumnezeu să revigoreze în sufletul şi mintea românilor Tricolorul curajului, al dragostei de glie, al demnităţii şi luptei.

Suntem alături de voi! Vă mulţumim că existaţi! Vă mulţumim că luptaţi! Felicitări, sănătate, succese!”

Asociaţia „Ţara Iancului - Iubirea Mea”, Preşedinte, ing. Ioan Paul Mărginean

 

Sabina Elena - erou pe baricade

„Un Gavroche al românilor ne-a trezit din letargie şi din nepăsare, avertizându-ne că prea multă îngăduinţă faţă de pretenţiile acestor etnici gâlcevitori tulbură liniştea Ţării.

Să ne jenăm, tineri şi bătrâni, că n-am făcut în masă acest gest al Elenei, dând glas unui protest colectiv faţă de celebrarea pe pământul nostru a memoriei criminalilor unguri. Dacă maghiarii îşi pun doliu de ziua eliberării noastre de sub robia austro-ungară, în ziua lor naţională, noi toţi ar trebui să purtăm simbolul nostru sacru, prin care să le amintim că ne plângem morţii, blestemându-i pe asasinii cărora ei le cântă osanale.

La vârsta ei, Elena a aflat şi a trăit încrengătura răutăţilor la care se dedau aceşti minoritari în relaţiile lor cu noi, românii, care nu mai suntem robi, ci stăpânii pământului. Privind acest chip de copilă, poleit cu gingăşie, cu delicateţe, cu puritate, te uimeşte convingerea în dreptatea gestului ei, tăria firii unui om puternic, care a avut curajul să pătrundă cu Tricolorul pe frunte în groapa cu lei a Grupului Şcolar „Korosi Csoma Sandor” din oraşul-staţiune Covasna, şcoală cu un colectiv preponderent maghiar, strigându-le acestora, prin simbolul românesc, că ea este româncă, că aici este România şi că pământul românesc nu-i primeşte pe asasinii bunicilor noştri.

Dacă la această vârstă, nu departe de copilărie, acestea sunt „jucăriile ei”, ELENA se vesteşte un om al cutezanţei, cu putere de a înfrunta răutăţile vieţii, cu tăria de a-şi apăra crezul, cu hotărârea de a rămâne un om întreg în faţa tuturor ameninţărilor. Acest prunc al Transilvaniei ne-a arătat care este calea de anihilare a obrăzniciei maghiarilor: curajul de a-i înfrunta, hotărârea de a renunţa la prea marea permisivitate. Este interesant să aflăm dacă acea dirigintă maghiară a fost dată afară din învăţământul românesc?!

Să ne declarăm fericiţi că avem asemenea tineri, pentru că, după cum s-a văzut, cutezanţa ei a găsit un larg ecou în rândul tinerilor din Ţară, dintre care mulţi au devenit Elene cu Tricolor pe frunte.

Să ne trăieşti, tinerime română! Veghează şi păzeşte-ţi Ţara de jivine!”

prof. Georgeta CIOBOTĂ