România este patria noastră şi a tuturor românilor.

     E România celor de demult şi-a celor de mai apoi
     E patria celor dispăruţi şi a celor ce va să vie.

Barbu Ştefănescu Delavrancea

Două familii de buni români în actualitatea albaiuliană

 

În septembrie 2005, prozatorul Baruţu T. Arghezi, fiul scriitorului Tudor Arghezi împreună cu soţia sa prof. univ. dr. Doina Melania din Elveţia şi familia artistei Mihaela Teodorescu Sădean din USA       ne-a făcut o vizită la Alba Iulia şi la Fundaţia „Alba Iulia 1918 pentru unitatea şi integritatea României” şi la redacţia revistei DACOROMANIA, aprofundându-se relaţiile culturale între personalităţile respective şi membrii fundaţiei noastre.

Cu acest prilej d-ul Baruţu Arghezi ne-a bucurat în mod deosebit cu un text aparte, referitor la viaţa şi perso-nalitatea eroului de la Vidra de Sus, Avram Iancu, fiind o „Tabletă de scriitor” prezentată de tatăl său, Tudor Arghezi, la Radio Bucureşti în septembrie 1935.

Pentru veridicitatea şi frumuseţea ei, prin revista DACOROMANIA, o prezentăm pentru întâia oară, ca semn al preţuirii marelui luptător al românilor din Transilvania.

Redăm în continuare textul-tabletei radio spre satisfacţia cititorilor revistei DACOROMANIA.

Cu această ocazie revistei DACOROMANIA i s-a acordat un „Certificat de autenticitate a medaliei Tudor Arghezi” pentru aprecierile prezentate. (Redacţia)