România este patria noastră şi a tuturor românilor.

     E România celor de demult şi-a celor de mai apoi
     E patria celor dispăruţi şi a celor ce va să vie.

Barbu Ştefănescu Delavrancea

Marşul pe bicicletă în scopul urgentării începerii şi realizării „Monumentului Unirii” la Alba Iulia continuă

 

După realizarea marşului solitar pe bicicletă efectuat în perioada 15-20 mai de la Alba Iulia la Bucureşti pe traseul Alba Iulia-Sebeş-Blaj-Copşa Mică-Sibiu-Făgăraş-Braşov-Sinaia-Ploieşti-Bucureşti, aproximativ 500 km cu abateri şi interioare în localităţi, şi după o perioadă de zece zile, timp în care am bătut pe la porţile principalelor instituţii centrale ale statului din Bucureşti, până la primirea unui răspuns clar referitor la MONUMENTUL UNIRII, continui zilnic marşul atât în municipiul Alba Iulia cât şi în judeţul Alba.

Când a trecut o lună de la debutul acestei acţiuni, pentru cititorii revistei “Dacoromania” relatez pe scurt modul cum s-a desfăşurat  marşul:

Plecarea a avut loc luni pe data de 15 mai 2017, orele 800 din faţa Sălii Unirii, cu bicicleta echipată cu DRAPELUL TRICOLOR A ROMÂNIEI, la care am ataşat mesajul scris „De centenar vrem „MONU-MENTUL UNIRII” la Alba Iulia!” Prezenţi la plecare au fost ziariştii Robert Ghergu de la ziarul UNIREA şi Iulian Brok, precum şi domnii ec. Ioan Străjan şi col. (r,) Ioan Galdea  de la revista „Dacoromania”.

Am parcurs distanţa Alba Iulia- Bucureşti conform programului stabilit, în şase zile, ajungând în Bucureşti sâmbătă noaptea aproape de ora 24 pe 20 mai, oră la care pe la toate muzeele bucureştene erau oameni ce formau cozi nesfârşite pentru a vizita gratuit, facilitate în cadrul acţiunii anuale „Noaptea muzeelor”, situaţie ce ma avantajat întrucât am fost văzut de mii de oameni care citeau mesajul ataşat la drapel. A constituit un bun prilej de mediatizare.

Pe traseu am intrat pe la primăriile din localităţile prin care am trecut, pe la prefecturi, la consilii judeţene, instituţii de cultură şi religioase, societăţi comerciale, agenţi economici, asociaţii, fundaţii şi persoane fizice, pentru a le transmite mesajul legat de MONUMENTUL UNIRII, iar aceştia şi-au exprimat solidaritatea prin consemnarea acesteia în „ Caieteul marşului pe bicicletă” semnând şi ştampilând ataşamentul, chiar pozându-se cu mine. Am avut parte de puţine ploi sporadice, doar în ultima zi o ploaie torenţială m-a ţinut la Ploieşti peste patru ore, motiv pentru care am ajuns în Bucureşti la oră târzie.

Ajuns în Bucureşti, a fost mai greu să am acces de a sta faţă în faţă cu reprezentanţii de la vârf a instituţiilor, Preşedenţie, Guvern, Parlament, Patriarhie etc.cărora le-am expediat prin internet cu o săptămână înainte de plecare, o SCRISOARE DESCHISĂ  în care am relatat scopul acţiunii intreprinse. La instituţiile la care n-am fost primit în audienţe ( Preşedenţie, Parlament, Guvern ) am lăsat câte o petiţie la care aştept răspuns. În toată acţiunea am găsit şi uşi deschise, la Departamentul Centenar de la Palatul Victoria din subordinea Guvernului, unde am fost primit cu mare deschidere de către şeful acestui organism, secretar de stat VIDESCU CRISTIAN-IOAN şi directorul de cabinet IONUŢ COJOCARU.

O altă primire cu multă bunăvoinţă şi deschidere am avut-o la sediul Ministerului Culturii, unde secretarii de stat ALEXANDRU PUGNA, MĂDĂLIN VOICU şi ALEXANDRU OPREAN ( originar din Sebeş), au promis tot sprijinul pe care pot să-l dea de pe poziţiile lor privitor la construirea MONUMENTULUI.

O altă primire  de solidaritate am avut-o la Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social, reprezentat de către secretarul de stat MARIUS SEPI.

Mare deschidere pentru susţinerea cauzei MONUMENTULUI am găsit-o şi la Academia Română, unde academician ALEXANDRU SURDU  vicepreşedintele Academiei, a promis că Academia este instituţia care va depune tot efortul pentru a se realiza acest obiectiv de interes naţional.

Pentru a mi se deschide o parte din uşi am avut şi sprijinul parlamentarilor judeţului nostru cărora le mulţumesc, deputaţii Cornel Olar, Florin Roman (care m-a primit la Parlament prezentându-mă mai multor parlamentari cărora le-am făcut cunoscut mesajul) şi Ioan Dârzu, care au răspuns prompt la solicitările mele telefonice, când, fie pe traseu fie în Bucureşti întâmpinam greutăţi spre a-mi îndeplini misiunea.

În perioada celor zece zile în care am acţionat în Bucureşti, din care trei zile am străbătut în lung şi-n lat pe bicicletă cu drapelul şi mesajul, parcurgând peste 150 de km. am solicitat să fie mediatizată acţiunea ce reprezintă un interes naţional, mai multor ziare şi televiziuni, găsind înţelegere doar la ocnamureşanul nostru RAREŞ BOGDAN, realizatorul emisiunii „Jocuri de putere” de la REALITATEA TV. unde am fost oaspetele emisiunii în direct pe timp de o oră în ziua de 24 mai orele 21-22, având posibilitatea să mediatizez cazul MONUMENTULUI UNIRII, pentru a afla românii cu câtă indiferenţă şi nepăsare din partea PUTERII se aşteaptă şi întâmpină CENTENARUL MARII UNIRI.

Alte televiziuni şi ziare nu au fost interesate de acest caz, înghesuindu-se doar la acte de violenţă, violuri, crime, furturi, tâlhării şi alte evenimente de această natură. Asta-i România reală din păcate.

Pe parcursul traseului acţiunea a fost mediatizată de către Radio Blaj, de ziarul Tribuna de Sibiu din 17. mai şi de altele ziare locale şi judeţene.

Întrucât n-am primit până la această dată un răspuns concret la problema referitoare la realizarea MONU-MENTULUI, de la instituţiile la care am lăsat petiţii şi am expediat SCRISOARE DESCHISĂ, marşul pe bicicletă nu-l abandonez, îl voi continua zilnic la ore de vârf când sunt cei mai mulţi turişti  pentru a răspândi mesajul atât  în zona Cetăţii cât şi în localităţile judeţului Alba.

Jurist  Dragomir  VLONGA    

 - Alba Iulia - 20 iunie 2017.

 

Compartimentul Centenar -
Guvernul României, cu secretar de
stat Cristian Ioan Videscu

Ministerul Culturii, cu
secretar de stat
Alexandru Pugna

Realitatea TV, cu Rareș Bogdan

Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social,
secretar de stat Marius Sepi

 

Ministerul Culturii, cu secretar de stat Mădălin Voicu

 

Ministerul Culturii, cu secretar de stat Alexandru Oprean

 

Parlamentul României, cu deputat Florin Roman
și deputat Glad Varga

Academia Română, cu vicepreședintele
acad. Alexandru Surdu