România este patria noastră şi a tuturor românilor.

     E România celor de demult şi-a celor de mai apoi
     E patria celor dispăruţi şi a celor ce va să vie.

Barbu Ştefănescu Delavrancea

Zelu Popa - portret în mişcare

 

Avocat – Facultatea de Drept Bucureşti, promoţia 1995. născut la 27 iulie 1971, la Alba Iulia. A practicat avocatura aproape 11 ani la Baroul Bucureşti, Baroul Alba. Este căsătorit cu Maria. Soţia domniei sale este avocat. Au un băiat, Andrei. De mai bine de 3 ani, Zelu Popa este director general – management Unirea Pres – un om de statură atletică, 1,82 m înălţime, proporţionat fizic, cu un surâs mereu reţinut, dar credibil, îngăduitor. A acceptat să răspundă la următoarea întrebare: „Care este dimensiunea funcţiei de director general la cotidianul „Unirea”, şi ce relaţie există între profesia de bază şi acest resort foarte important?”

 Iată răspunsul: „Mai întâi de toate trebuie să înveţi, pe cât posibil, să stăpâneşti, să şti ce anume, de ce, cu ce, apoi să intri în relaţii sincere, statornice, benefice cu întreg colectivul redacţional şi administrativ, să fii mereu prezent a-i da ziarului hrana cea de toate zilele; realitatea vie în mişcare, dar, pentru a o reda trebuie să existe un echilibru, între ofertă şi cerere, mă refer la abonamente, la o cât mai exactă cuprindere a tot ceea ce se întâmplă pe arealul judeţului Alba, al ţării şi internaţionalitate. Până la urma urmei, vorba proverbului, toate ţi se sparg în cap. Mă bucur că fiecare din conducerea compartimentelor, director editorial, director publicist, director tipografie, redactor şef, redactor şef adjunct, secretar general de redacţie, evenimente, relaţii cu publicul, investigaţii, educaţie-cultură, administraţie, sport, monden, ediţie online, tehnoredactare, corespondenţi, agenţia de publicitate, îşi cunoaşte menirea, are experienţă vastă în domeniu cu aplicabilitate directă etc.

 Domnule Zelu Popa, bucuria mea, ca scriitor, colaborator frenetic, este legată şi de faptul că ziarul „Unirea”, cel mai longeviv dintre „surate”, are un tiraj semnificativ, cel mai mare din Transilvania, de peste 18.000 exemplare, aceasta este, de fapt o recunoaştere binevenită.

„Exact! Dar pentru aceasta, fiecare dintre noi trebuie să fie cuprins de responsabilitate, spirit de observaţie, ataşament. Relaţia cu cititorii, realităţile judeţului, trebuie să fie constantă, dar şi cu învăţământul, cultura, sportul, creatorii – Ea este esenţa adevărului nostru, ideea simplă şi concisă prin care toată informaţia transmisă trebuie să aibă bază factuală reală, conform principiului din Hotărârile CEDO.

Ca final deschis: motoul meu în viaţă, pe care am reuşit să-l aduc şi în activitatea editorială, în tot ce înseamnă „Unirea Pres”, ziarul tipărit şi radioul, se rezumă, de fapt, la un citat din Abraham Lincoln: „Poţi să minţi un om toată viaţa, poţi să minţi toată lumea odată, dar nu poţi să minţi pe toată lumea tot timpul”.

 Subscriem. Adevărul este lumină, minciuna umbră ce se îndeasă! Mulţumindu-vă, în numele revistei „Dacoromania”, ce ajunge în România, R. Moldova, Ucraina, Ungaria, Transnistria, Cahul etc. împreună cu directorul publicaţiei, Ion Străjan, vă dorim tradiţionalul „La mulţi ani”, cu bine, sănătate şi prosperitate pe toate palierele vieţii!

Ion MĂRGINEANU