România este patria noastră şi a tuturor românilor.

     E România celor de demult şi-a celor de mai apoi
     E patria celor dispăruţi şi a celor ce va să vie.

Barbu Ştefănescu Delavrancea

La Alba Iulia

 

Fundaţia cultural - patriotică „Alba Iulia 1918 pentru Unitatea şi Integritatea României” îşi reia activităţile de cinstire a istoriei şi a personalităţilor în aer liber, cu respectarea normelor impuse pe perioada pandemiei Covid-19, cinstind prin participare şi depuneri de coroane la Monumentul lui Mihai Viteazul din Cetate şi la monumentele din Cimitirul Eroilor Alba Iulia

Miercuri, 27 mai 2020, reprezentanţi ai Fundaţiei „Alba Iulia 1918 pentru Unitatea şi Integritatea României”, preşedinte ing. Vasile Todor, împreună cu Revista „Dacoromania”, director ec. Ioan Străjan, prezenţi la eveniment, la care s-au adăugat membrii Ioan Bălgrădean şi Rimo Vlonga, au cinstit aniversarea a 420 de ani de la prima unire, din 27 mai 1600, a neamului românesc din Ţara Românească, Transilvania şi Moldova, sub sceptrul domnitorului Mihai Viteazul, prin unica coroană de flori depusă la Monumentul lui Mihai Viteazul din Cetate Alba Iulia.

În aceeaşi zi, spre seară, aceeaşi formaţie, la care s-a adăugat col. (r.) Ioan Galdea, preşedintele Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Alba Iulia, au cinstit în ajun „Ziua Eroilor”, păstrând momente de reculegere şi depunând coroane de flori la Obeliscul eroilor români, dar şi la Obeliscul eroilor ruşi din Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.

 Activităţile acestor ONG-uri cultural-patriotice o să continue, conform planului activităţilor stabilit pentru anul 2020, cu stricta respectare a restricţiilor impuse de Guvernul României, pentru stoparea efectelor pandemiei Covid - 19.

 

jurist, teolog Dragomir VLONGA